Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2007 13:24 - Dell ще произвежда хардуер за Google
Автор: damyanvb Категория: Технологии   
Прочетен: 480 Коментари: 0 Гласове:
0



Дълго носещите се слухове за навлизане на Google в хардуерния бизнес най-сетне се опровергаха. По-точно, Интернет компанията няма да става хардуерен производител.

И докато бърборенето за телефони, чипове или PC-та на Google продължава да предизвиква любопитството на потребителите, от компанията за уеб търсене съобщиха, че наскоро са сключили партньорство с Dell да произвежда т.нар. устройства Google Search Apliance (GSA). Самата сделка е задвижена от миналото лято, а наскоро Dell разгласи, че Google е станал техен клиент като част от своята рекламна кампания, насочена към бизнес потребителите, съобщи informationweek.com.

До края на миналата година в Google сами сглобяваха своето устройство от висок клас за корпоративно търсене, като използваха части от различни производители. Що се отнася до ниския клас търсещи устрйства, произведал е американската компания Supermicro Computer.

При малкия мащаб на този бизнес, за Google беше лесно да си сглобява продуктите, като се има предвид, че компанията се занимава с хардуер и в собствените си центрове за данни. Вече обаче се усещат проблеми. Поради популярността на Google Search Appliance, търсачката е била поставена пред дилемата да подобри своите производствени операции или да си потърси партньор.

Осъзнавайки, че производствените процеси не са от нейната компетенция, Google е избрала Dell, втория по големина компютърен производител в момента. Корпоративният бизнес на най-голямата търсачка се състои от над 7000 клиенти, сред които са Abbott Laboratories, American Express, Cisco Systems, Procter & Gamble, Reed Business Information и американската армия.

След като Google започна да работи с Dell по производството на GSA в края на 2006 година, компютърният производител сформира своя отдел Data Center Solutions Division. От март тази година отделът обслужва нуждите на корпоративните центрове за данни, наречени от Dell “hyper-scale” центрове.

Производството на устройства по поръчка е много важно за Google, тъй като компанията иска да персонализира търсенето. Софтуерът на GSA включва множество характеристики за персонализация, които подобряват интернет търсенето.



Тагове:   google,   Dell,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: damyanvb
Категория: Технологии
Прочетен: 621176
Постинги: 699
Коментари: 130
Гласове: 438
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930