Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2007 13:09 - Blizzard обяви официално разработката на Starcraft II
Автор: damyanvb Категория: Технологии   
Прочетен: 514 Коментари: 0 Гласове:
0



Един от най-сериозните разработчици за компютърни игри – Blizzard, обяви дългоочакваното продължение на научнофантастична стратегия в реално време StarCraft. Дълго пазеният в тайна проект на Blizzard се оказа именно StarCraft II, а не Diablo или нова игра.

Спекулации по темата се появиха още преди няколко месеца, но зачестиха след изказване на Браян Креценте от Blizzard, който обяви, че възнамеряват да анонсират нов продукт на World Wide Invitation - турнир, провеждан в Южна Корея. На 19 май огромно количество професионални геймъри, фенове и журналисти препълни олимпийския гимнастически стадион в Сеул, където президента на Blizzard Entertainment - Майк анонсира продължението.

Епичната междупланетна битка между протоси (силно развити технически хуманоиди), терани (хора) и зерги (пришълци) продължава с пълна сила в продължението на тази оригинална класическа реално-времева стратегия. Засега не се споменават много детайли от играта, но е ясно, че четвърта раса за момента не се предвижда. Всяка от трите налични раси ще бъде усъвършенствана с нови единици и способности, както и ъпгрейди на вече познатите единици.

От Blizzard обявяват, че играта ще поддържа Windows Vista, както и новият DrectX 10, с помощта на който ще могат да се наблюдават впечатляващи ефекти. Мощният триизмерен енджин на играта е проектиран с иновационна технология, позволяваща бързото и прецизно позициониране на множество единици в реално време, което ще става плавно, без насичане или забавяне. По този начин динамичните битки между масивни армии – една от запазените марки на StarCraft, ще бъдат реалност и в новия триизмерен стил, обогатен с изключително разнообразие от визуални и звукови ефекти.

На официалната страница на играта, Blizzard ще изнася регулярно информация, чрез натрупаните FAQ – най-често задавани въпроси. В момента там могат да бъдат видени няколко трейлъра, скрийншотове и уолпейпъри. На вечния въпрос „кога ще можем да играем“ от компанията отговарят с познатото - "все още е твърде рано да се каже". С оглед датата на официалното оповестяване на разработката – 19 май, вероятно от студиото ще опитат да пуснат безспорния хит на годината до края на 2007, но е напълно възможно заглавието да се появи и след това.

Компанията Blizzard се слави с едни от най-качествено изработените компютърни игри въобще. Заглавията им винаги служат за еталон на цялата индустрия и дори години след излизането им, продължават да бъдат начело в класациите по играемост. Starcraft например е игра на вече 10 години, но все още присъства сред заглавията, които са официални дисциплини на световните първенства по киберигри. /Bulgarian Post


Тагове:   Официално,   обяви,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: damyanvb
Категория: Технологии
Прочетен: 622666
Постинги: 699
Коментари: 130
Гласове: 438
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930